Hjälpmedelsdagen 2024
För 7:e året i rad är det nu dags att boka in årets Hjälpmedelsdag. En dag som vi på Invacare har valt att höja upp extra mycket för att låta inspirera alla våra kunder. Lyssna till en blandning av föreläsningar och produktinformation. Ta del av nyheter och fakta för att sedan dra igång höstens arbete med ett leende på läpparna och en boost i ryggen.
Det är kostnadsfritt och obegränsat antal platser men vi väljer att endast visa denna halvdag live, så missa inte din chans att inspireras. Bjud med dina kollegor in i mötesrummet, häll upp en kanna kaffe och njut av förmiddagen tillsammans.
När: 23/9 - 8.00 till 12.00
Var: Teams - alla kan vara med (titta tillsammans på arbetsplatsen, koppla upp i fika- eller mötesrummet)
Dagens agenda ser ut så här:
7.45 vi startar upp tekniken och välkomnar er alla
8.00 SoftTilt, en case-baserad demonstration
8.15 En undervattensresa med Aquatec
8.30 Erika Nilsson - Att vara förälder med rörelsenedsättning
9.20 PAUS
9.35 Anna Holmlund - Ingenting är omöjligt
10.15 Matrx MAC Produktlansering
10.30 Modulite det modulära sittsystemet
10.45 PAUS
11.00 Ska rullstolen bestämma sittställning?
11.15 Hanna Isaksson - Från invalid till person med normbrytande funktionalitet
12.00 Invacare avslutar Hjälpmedelsdagen 2024
Ni kommer att få lyssna till:
Anna Holmlund, VM- och OS-medaljör, en av världens bästa skicrossåkare.
Ingenting är omöjligt
År 2016 sätter en olycka under ett träningslopp stopp för Annas skidkarriär och är nära att kosta henne livet. Efter olyckan är läkarna osäkra på om Anna någonsin kommer att kunna andas själv igen.
Anna Holmlund är en fighter av sällan skådat slag. Den resa hon gjort de senaste sju åren har imponerat på alla i hennes omgivning. Anna är på väg tillbaka.
Med stor beslutsamhet, en vilja av stål och disciplinerad träning har hon gjort det ingen trodde var möjligt. Idag är Anna företagare och inspiratör. I sin föreläsning delar hon med sig av sin historia.
Erika Nilsson, projektkoordinator på Stiftelsen Spinalis
Att vara förälder med rörelsenedsättning
Under åren 2013-2017 drev Erika och ytterligare två mammor i rullstol projektet "Mamma Pappa Lam - att vara förälder och ryggmärgsskadad". Arbetet syftade till att samla och sprida medicinsk och praktisk information om att skaffa familj efter en ryggmärgsskada. Senare kom projektet mer att fokusera på att stärka gruppen "föräldrar med rörelsenedsättning" oavsett diagnos.
Erika delar med sig om hur det är att leva med en ryggmärgsskada och samtidigt vara förälder. När hon själv drabbades fanns det inte så mycket information om hur det fungerar att vara gravid och ryggmärgsskadad och sedan ta hand om barn. Sedan dess har mycket hänt.
Hanna Isaksson, folkhälsovetare och projektledare på stiftelsen Spinalis.
Från invalid till person med normbrytande funktionalitet
Varför kan det vara svårt att få personer att använda hjälpmedel som uppenbarligen skulle underlätta deras vardag? Hur påverkar den historiska synen på funktionsnedsättning oss idag? Vilka begrepp är egentligen korrekta att använda? I den här föreläsningen försöker vi bena ut hur och varför föreställningar om kropp och funktionsnedsättning ser ut som de gör.
Förutom detta får du ta del av produktinformation från Invacare
- En undervattensresa med Jeanette Riglert
- Ska rullstolen bestämma sittställningen? med Joakim Sköldfelt
Soft Tilt, en case-baserad demonstration med Anton Enlund
Soft Tilt, den automatiska lägesändrings funktionen i sängen som även fungerar med sängens alla funktioner. Vi demonstrerar ett patientfall med trycksår.
2 i 1 med Stina Dahlbeck
"Nu introducerar vi vårt nya modulära ryggsystem Matrx MAC. Med Matrx MAC kan du mixa och matcha ryggen med olika stora laterala stöd för att få en optimal passform till den individuella brukaren. Som alternativ till ett dubbelt lager med skum kan du välja ett mjukt fiber inlägg för högre komfort för den känsliga brukaren. För de som behöver högre stöd finns även våra nya huvudstöd med Flipp funktion som gör det enkelt att fälla ner huvudstödet vid exempelvis placering av lyftsele."
Modulite - Det modulära sittsystemet med Martin Tornberg
Modulär Design: Modulite-systemet är uppbyggt i moduler, vilket gör det otroligt enkelt att anpassa sitsen för att passa de flesta användare perfekt. När behoven förändras kan Modulite växa och anpassa sig, vilket säkerställer kontinuerlig komfort och stöd.
Kross-Kompatibilitet med Flex3: En av Modulites främsta egenskaper är dess kompatibilitet med vårt Flex3-sittsystem, som används till våra manuella rullstolar, Rea Azalea och Rea Dahlia.
Detta innebär att ryggstöd, bålstöd, nackstöd och andra komponenter kan integreras med våra elrullstolar. Njut av bekvämligheten och konsistensen med att använda samma komponenter över olika rullstolstyper.
Enkla Justeringar och Uppgraderingar: Se Martin demonstrera hur enkelt det är att byta, justera och uppdatera en befintlig elrullstol med Modulite. Den intuitiva designen gör att du snabbt kan göra förändringar för att möta nya behov utan krångel.
Upplev Modulites mångsidighet och bekvämlighet: se varför det är det föredragna valet för anpassningsbara elrullstolssitsar.