Invacare samlar in över $28 000 för Free Wheelchair Mission

Nyheter

Invacare samlar in över $28 000 för Free Wheelchair Mission

Den här kampanjen illustrerar vårt företags engagemang för tillgänglighet och inkludering över hela världen.
Move For Mobility Sweden Invacare

Invacares första årliga Move for Mobility, i samarbete med Free Wheelchair Mission, var ett globalt insamlingsinitiativ som inspirerade hundratals anställda att komma ut och vara aktiva i sina samhällen.
Making Life’s Experiences Possible® blev ett fokus under kampanjen Move for Mobility. Våra anställda deltog i olika aktiviteter, inklusive ridning, surfing, bergsklättring, yoga och maraton.
425 Invacare-anställda från 20 länder registrerade sig för kampanjen och samlade in över $28k. Att finansiera en rullstol kostar $96. Med Invacares insamling kommer 294 rullstolar från Free Wheelchair Mission att tillhandahållas personer med funktionsnedsättning i länder med bristande resurser, vilket hjälper till att förändra liv genom gåvan av rörlighet och göra det möjligt för dem att leva mer självständiga och tillfredsställande liv.

Invacare Gruppfoto
Geoff Purtill, Invacares VD och koncernchef, tillbringade den senaste veckan i Dominikanska republiken och distribuerade rullstolar med Free Wheelchair Mission och sa: "Den globala insamlingen: Move for Mobility,  var en mycket framgångsrik insats av Invacare-teamet. Den här kampanjen illustrerar vårt företags engagemang för tillgänglighet och inkludering över hela världen."

Geoff besökte samhällen med teammedlemmar från välgörenhetsorganisationen, monterade och distribuerade rullstolar i avlägsna områden med Free Wheelchair Missions lokala partner El Buen Samaritano Hospital. Han tillade, "Vårt arbete i Dominikanska republiken var imponerande och en fantastisk möjlighet att se effekten av att ge mobilitet till de behövande. Många av rullstolsmottagarna var isolerade med väldigt få faciliteter, och dessa rullstolar kommer att hjälpa till att göra livets upplevelser möjliga för mottagarna och deras familjer.” 
”Det fanns en överväldigande känsla av tacksamhet från mottagarna som får en att inse hur mycket vi i de utvecklade länderna tar för givet. Free Wheelchair Mission har ett fantastiskt program för att ge tillbaka, och Invacare åtar sig att stödja deras ansträngningar långt in i framtiden.”

Geoff Purtill MFM
I över fem år har Invacare delat med sig av sin tekniska kompetens och expertis för att hjälpa till med forskning, design och produktion av kostnadseffektiva rullstolar för Free Wheelchair Mission. 
Nuka Solomon, VD för Free Wheelchair Mission, sa: "Vi är tacksamma och stolta över det starka partnerskap vi har utvecklat med Invacare under de senaste åren och var glada över att se deras team "röra på sig" i maj för att hjälpa oss samla in pengar och medvetenhet om att tillhandahålla rullstolar till dem som väntar på dem.”

"Det var en ära för mig att arbeta tillsammans med Geoff i Dominikanska republiken tidigare den här månaden. Tillsammans delade vi ut mer än 60 rullstolar från Free Wheelchair Mission till människor som väntade på dem. Jag ser fram emot att fortsätta vårt samarbete för att ta med rullstolar till samhällen utan tillgång till mobilitetslösningar.”