LiNX-kontrollsystem inkluderar både Tap & Swipe

Nyheter

LiNX-kontrollsystem inkluderar både Tap & Swipe

Vi är glada att lansera denna serie för att lyfta fram några av de unika och innovativa funktionerna i LiNX. Vi börjar med att titta på Swipe och Tap, och i kommande utgåvor kommer vi att visa hur man använder joysticken med list- eller rutnäts vy, menysökning och ljudsignaler. Håll utkik efter fler spännande uppdateringar och information om hur LiNX kan göra skillnad för att förbättra och förenkla användarens vardag.
LiNX Image 1

Förbättra användarupplevelsen med LiNX Swipe- och Tap-navigeringslägen

LiNX REM400 och REM500 manöverbox gör det möjligt för användaren att interagera med LiNX-systemet via en pekskärm. Pekskärmen är en fullfärgsdisplay med en tryckkänslig yta som ger användaren användbar information i realtid om systemet samt möjligheten att kontrollera olika funktioner på rullstolen, som körning, sittställning och belysning.

Användare interagerar med pekskärmen genom enkla Swipe- och Tap-gester, och beroende på deras preferens kan de välja mellan två driftlägen:

  • Swipe- och Tap-läge, eller
  • Endast Tap-läge.

I Swipe- och Tap-läge använder användaren svepande och tryckande rörelser för att navigera och välja alternativ. I endast Tap-läge erbjuder pekskärmen specifika områden och knappar för användaren att trycka på (snarare än att svepa) för att navigera och välja alternativ.
Genom att integrera intuitiva Swipe- och Tap-gester förenklar LiNX användargränssnittet, vilket gör det enklare och mer effektivt att komma åt funktioner och applikationer. Swipe- och Tap-navigering ger en användarvänlig och engagerande upplevelse, liknande mobiltelefons teknologi, och är särskilt fördelaktig för individer som föredrar en mer taktil och responsiv interaktion med sina enheter.

Varför Swipe och Tap? 

Svepgester möjliggör snabba kontextbyten genom en enkel, bred handrörelse. De som är vana vid mobiltelefon-teknologi uppskattar ofta denna bekväma interaktionsmetod, särskilt när precision eller fingerfärdighet saknas. För många användare kan svepa vara det snabbaste och mest effektiva sättet att navigera mellan olika funktioner och profiler, vilket förenklar användarupplevelsen och förbättrar tillgängligheten.

Varför endast Tap?

För personer som har svårt med den koordination som krävs för svepande rörelser är endast Tap-läget det bästa alternativet. Genom att behandla skärmen som en knapp kan användare undvika behovet av komplexa gester och i stället njuta av enkelheten i att navigera genom att trycka. Detta tillvägagångssätt förenklar inte bara användarupplevelsen, utan möjliggör också snabb och effektiv interaktion med LiNX-systemet.

Vem drar nytta av Swipe och Tap:

Personer med begränsad fingerfärdighet eller styrka kan dra nytta av de enkla Swipe- och Tap-gesterna, vilket gör det lättare att navigera rullstolskontrollerna. De som har svårt med traditionella joystickkontroller kan också uppleva Swipe- och Tap-navigering som mer intuitiv och användarvänlig.
Yngre användare, inklusive barn och tonåringar, kan tycka att Swipe- och Tap-gester är mer engagerande och enklare att använda än traditionella kontroller.
Vårdgivare och sjukvårdspersonal som hjälper rullstolsanvändare kan också dra nytta av Swipe- och Tap-kontrollernas enkelhet och effektivitet, vilket gör det lättare att använda och justera rullstolen för användaren.

Sammanfattningsvis ger LiNX Swipe- och Tap-navigeringslägen fördelar för en varierande grupp användare genom att erbjuda ett mer intuitivt, anpassningsbart och tillgängligt sätt att kontrollera sin rullstol.

Välkommen till vår informationsserie om LiNX!